Notiuni de baza

download

Detectia de metale in general evolueaza in jurul cautarii de monede, nasturi, bijuterii, obiecte personale, si relicve din fier (electrocasnice de marimi reduse, fragmente de obiecte si arme) – toate descoperirile comune, care pot fi recuperate in parcuri, campuri si alte zone unde acest hobby este autorizat.

Tehnicile de baza ale metal detecting-ului si ale recuperarii obiectelor-tinta pot fi gasite fie in manualul de instructiuni care insoteste detectorul de metale.

Tipurile de detectoare de metale necesare

Oricare detector de metale VLF/TR (cu frecventa foarte joasa si emitator/receptor) este potrivit pentru practicarea acestui hobby. Bineinteles, cu cat pretul detectorului de metale este mai ridicat, cu atat si sansele de a descoperi obiecte mult mai valoroase devine mai mare.

Detectoarele de metale cu pret foarte ridicat sunt, de regula, cele “Turn-On-And-Go”, cu alte cuvinte cele care elimina automat mineralizarea solului atunci cand sunt utilizate. Pe langa alte functii si calitati foarte avansate, aceste detectoare includ Automatic Ground Balance (autoechilibrarea solului), Auto Tone (auto ton) si Semi-Automatic Sensitivity (sensibilitate semi-automata).

Aceste optiuni si setari convenabile si economice din punct de vedere temporal iti permit sa detectezi fara a intampina obstacolele pe care le prezinta frecvent mineralizarea solului (reducerea optima a interferentelor care provin din mineralizarea solului), astfel ca nu vei fi nevoit sa te confrunti cu “hard rocks” (pietre dure) sau sa te lupti cu semnalele false pe care le intalnesti atunci cand continutului de minerale al solului este foarte complex.

 

Optiuni necesare ale detectorului de metale, echipament si accesorii

Controlul discriminarii este obligatoriu.

Echilibrarea solului manuala sau automata (ideal este sa le posezi pe amandoua).

Bobine dubla DD (round DD) cu un diametru de 8 sau 9 inchi, dar bobinele eliptice de dimensiune medie sunt de preferat. Bobinele de diferite marimi trebuie utilizate in comformitate cu technicile demetal detecting la care apelezi si conditiile in care acestea se desfasoara: bobine mici – pentru regiunile in care se gaseste o concentratie mai mare de deseuri, bobine mari – pentru locatii cu o concentratie scazuta de obiecte nefolositoare.

Castile pentru urechi sunt necesare pentru a fi capabil sa auzi semnalele sonore, dar si ca sa nu deranjezi trecatorii sau, eventual, sa ii enervezi.

Ustensilele pentru sapat pot varia foarte mult, de la cu mistrii de plastic la lopate special concepute pentru vanatul comorilor, realizate din otel.

PinPointer-ele sunt foarte folositoare in localizarea rapida a obiectelor detectate in interiorul gropilor sapate pe timpul recuperarii lor, in sol foarte uscat sau chiar nisipos.

Compariment (saculet) cu 3 buzunare este utilizat pentru a-ti pastra diferitele obiecte pe care le detectezi (monede, nasturi, relicve si alte obiecte nefolositoare) separat. Saculetul ar trebui sa fie rezistent la apa pentru a preveni murdarirea hainelor si suficient de solid pentru a putea pastra obiecte de greutati diferite.

Cel putin un aparator pentru genunchi este recomandat – te va ajuta sa eviti eventualele accidente care pot interveni atunci cand sapi supa obiectele pe care le-ai detectat.

Manusi protectoare, cele industriale, iti vor proteja mainile de eventualele accidente ce pot aparea: rani provocate de cioburi, fregmente ascutite de fier ruginit, cuie ruginite, etc.

Articol preluat de pe situl  http://www.detectorist.info

Reclame