Inel cu simbol Evil Eye

           Dupa o saptamana de mers la facultate a venit si weekend-ul mult asteptat  pentru a iesi la detectie . Vremea tinea cu mine … de luni pana vineri a ploat in fiecare zi dar sambata 8 martie a fost soare din plin si foarte caldut. 

Primul obiect desoperit este un inel cu simbolul „Evil Eye”. („Ochiul norocos”)

Evil eye ring

DSCN2501

           „Ochiul norocos” sau „Ochiul raului” este o amuleta care, in credinta poporului turc, protejeaza impotriva ochiului rau sau deochiului : un tip de forta negativa sau de putere malefica care, printr-o doza constienta sau inconstienta de invidie sau de resentiment, se poate ascunde chiar si in cele mai binevoitoare complimente sau priviri.Amuleta are rolul de a atrage si a distruge energia negativa directionata catre o persoana.   Numele turcesc al acestui talisman este „Nazar Boncuk”.El poate fi vazut in Turcia atarnand deasupra intrarilor din case, agatat la geamul din spate al masinilor, purtata la gat de catre multe persoane, si, mai ales, prins de imbracamintea copiilor nou-nascuti. Femeile il poarta pe bratari, cercei, sau pe un lantisor in jurul gatului.

Al doilea obiect interesant este o moneda de 1 kreuzer 1800

DSCN2508

In apropiere unde am gasit acest kreuzer mai gasesc inca 2 monede austro-ungare: 1 kreuzer 1885 si 2 heller 1899.

DSCN2506

DSCN2511

Pe final de zi ma retrag intr- zona cu transee ww2 unde au stat RUSI  si gasesc o moneda de 20 copeici 1931, un verigheta din cupru si cateva gloante. 

DSCN2516

DSCN2503

Diferite varfuri de gloante ….

DSCN2515

Dar gasesc si bani intr-un pachet de tigari care intrase deja in pamant 😀 

CAM00605

Un total de 8 lei (numa bine pentru baterii).

Reclame